Stasera potremo ascoltare Gianfranco Iacono, importatore di vini siciliani tramite Taste of Sicily e due produttori da lui rappresentati, Ruggero Vasari della BioViniVasari, e Pierluigi Cosenza di Poggio di Bortolone.
Ecco i dati e i link per gli ascoltatori: cliccate qui dalle 20 alle 21 per il programma in lingua italiana su Salto Wereld FM e qui dalle 21 alle 22 per il programma in lingua olandese su Salto Stads FM. Per ascoltare questa puntata in un altro momento, seguite questo link per l'italiano e questo link per l'olandese.
E non vi spaventate se all'inizio della trasmissione sentite parlare in olandese: i primi 3 minuti vengono rosicchiati dal radiogiornale di Salto!
~~~~~ Nederlands
Tijdens de door Heleen Schreuder van Italent georganiseerde zesde editie van de Italiaanse wijnvakdag die afgelopen maandag 9 maart heeft plaatsgevonden, heb ik voor Radio Cucina een aantal Italiaanse wijnproducenten kunnen interviewen. Hun verhaal kunt u tijdens het Italiaanse uur beluisteren (zie de links hierboven).
Maar niet alleen de Italianen zijn aan de tand gevoeld, ook een tweetal Nederlandse vakmensen hebben aan onze microfonen hun mening over de Italiaanse wijn gegeven: het gaat om het duo Wijnand Broer en Ruud de Jong, aka Bubbles by Bruud. Ze importeren uitsluitend mousserende wijnen.
Verder bespreek ik een tweetal kookboeken.
Het eerste is de nieuwe, herziene versie van het kookboek van Claudia Roden over de Italiaanse keuken. Ik heb haar 2 jaar geleden geïnterviewd en haar boek 'De Italiaanse keuken' beproken, nu gaan we kijken wat er in de nieuwe editie veranderd is.
'De Italiaanse keuken' werd 25 jaar geleden gepubliceerd, maar de recepten zijn nog steeds actueel. In de nieuwe editie is er een 30% aanpassing aan de moderne smaak, met toevoegingen van ingrediënten zoals spelt en burrata.
Het boek blijft onderverdeeld in regio's, iets wat ik persoonlijk erg op prijs stel. Elke regio heeft een uitgebreide introductie die ook van grote waarde is als toeristische informatie. De meeste van de ruim 300 recepten hebben ook een introductie en zijn goed uitgelegd. En, last but not least, er zijn in de nieuwe editie veel mooie foto's, die in 1989 ontbraken.
Het tweede boek van vanavond betreft pizza. Daar ik een grote liefhebber van ben, mis ik nooit een kans om in een receptenboek over pizza te bladeren.
De pizza’s van pizzeriaketen Franco Manca worden door velen als de beste in Groot-Brittannië beschouwd. Maar eigenaar Giuseppe Mascoli, zelf geboren Napolitaan, richt zich in 'Pizza om zelf thuis te maken' op thuiskoks die niet beschikken over een traditionele houtoven: de recepten zijn geschikt voor thuisbakkers in bezit van pizzasteen of zware grilpan. Publiekslieveling is Franco Manca’s beroemde zuurdesemrecept, met een heerlijk zachte en licht verteerbare korst, maar ook de andere, vaak seizoensgebonden recepten en de zalige fritti (gefrituurde pizza’s) zijn de moeite meer dan waard.
Hier de gegevens en de links voor de luisteraars: klik hier van 20 tot 21 uur voor het programma in het Italiaans op Salto Wereld FM en hier van 21 tot 22 uur voor het programma in het Nederlands op Salto Stads FM.
Om op een andere moment naar de uitzending te luisteren, volg deze link voor het Italiaans en deze link voor het Nederlands.
Oh, ja, de eerste 2-3 minuten van de uitzending worden door het journaal van Salto in beslag genomen.
Nessun commento :
Posta un commento